Ons verhaal

Skane Fishingboats is ontstaan uit een samenkomst van toeval, vriendschap, ambitie maar vooral passie.

Ontstaan

Skane Fishingboats is opgericht door de broers Joost en Sjoerd Terpstra met jeugdvriend Gerrit Gerritsma. Opgegroeid in het mooie Gaastmeer, omringd door de Friese meren werd het vissen jong ontdekt. Met een oude roeisloep het meer op voor één snoekbaars was dagelijkse kost. Hier is de liefde en passie ontstaan voor het water. 
Na een aantal verschillende visboten spraken Sjoerd en Joost eind 2018 de ambitie uit om zelf een visboot te bouwen. Het toeval was dat Gerrit op dat moment een ontwerp opdracht zocht voor zijn studie Maritieme Techniek. Nadat de plannen op tafel waren gegooid wisten we alle drie dat we hier werk van moesten maken. Begin 2019 bood Gaastmeer Design ons de kans om daar de eerste boot te ontwerpen. Hier werd de basis gelegd voor de eerste visboot. In dat zelfde jaar werd de eerste boot ook daadwerkelijk gebouwd. Een project waar met eindeloze energie elk detail werd bedacht en herdacht. 
De naam "Skane" werd bedacht door de vriendin van Sjoerd wat "stabiel staan" betekend in het oud fries. Deze stabiliteit wordt zowel in de boten als in ons bedrijf teruggevonden. 
Nu een aantal jaren later ontwerpen en bouwen wij samen met onze klanten vol passie onze boten. Dit heeft geresulteerd in 3 prachtig type Skane Fishingboats waar wij met zijn allen ontzettend trots op zijn. 
Samen bouwen we aan onze Skane familie waar het draait om het vissen. Iedereen is bij ons van harte welkom om deze passie voor het vissen te delen of juist om deze prachtige sport nog verder te ontdekken.

Tight lines,
Team Skane Fishingboats

Links: Gerrit Gerritsma          Midden: Sjoerd Terpstra          Rechts: Joost Terpstra

Links: Joost Terpstra          Midden: Gerrit Gerritsma          Rechts: Sjoerd Terpstra

Skane Familie

Skane Fishingboats is veel meer dan de 3 oprichters. Samen met familie, vrienden, kennissen, klanten en partners zijn we bezig om een product te maken waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.
Iedereen in de Skane Familie steekt tijd en energie in Skane Fishingboats en draagt op welke manier dan ook een steentje bij. 
We kunnen jullie hiervoor niet vaak genoeg bedanken!